Complexe zorg, Laagdrempelige Expertise

Complexe zorg, laagdrempelige expertise

In maart 2024 is de pilot “Complexe Zorg, Laagdrempelige Expertise” van start gegaan. In deze pilot werkt NeGG samen met het Bovenregionaal Expertisenetwerk Zuid-Holland om hun Regionale Expertteams (RET’s) te helpen snel en eenvoudig een gekwalificeerde deskundige te vinden voor specialistisch ondersteuning. Hierdoor kunnen complexe zorgvragen sneller worden opgepakt en kunnen jongeren en hun gezin profiteren van tijdige hulp en expertise om zich gezond te kunnen (blijven) ontwikkelen.

De landelijk ingevoerde bovenregionale expertisenetwerken hebben (onder andere) als doel om de consultatie en adviesfunctie voor de lokale jeugdzorg te verbeteren. NeGG heeft deze functie in een online omgeving geautomatiseerd en ontwikkeld hiervoor een groeiende landelijke database met deskundigen. Daarom kan NeGG als een faciliterend en innovatief vliegwiel fungeren om de consultatie en adviesfunctie te verstevigen, versnellen en bestendigen.

Voor deze pilot zijn we daarom voortdurend op zoek naar experts op allerlei gebieden!


Heb jij je gespecialiseerd op een bepaald onderwerp binnen de jeugdzorg en wil jij ook graag goede zorg leveren, zonder gedoe? Registreer je dan als expert op onze website.

Wil je eerst wat meer informatie? Lees dan de veelgestelde vragen of stuur ons een e-mail via consultatie-advies@negg.nl.

Veelgestelde vragen

Wie kan meedoen aan de pilot?

We zijn op zoek naar allerlei soorten experts met uiteenlopende specialistische kennis binnen de jeugdzorg. Of je nu gedragswetenschapper, therapeut, jeugdzorgwerker of psychiater bent – zolang jij kennis en kunde bezit over een bepaald onderwerp kan je je registreren als expert. Wel is het belangrijk dat je een geldige BIG-, NIP- of SKJ-registratie hebt.

Wat voor soort specialisme of expertise zoeken jullie?

Welke expertise er nodig is, hangt geheel af van de zorgvragen die binnenkomen bij de Regionale Expertteams. Op basis van eerdere vragen die binnenkwamen bij de expertiseteams- en centra vind je hier een paar voorbeelden:

  • Complex trauma
  • Autisme
  • Hechtingsproblematiek
  • Mensenhandel, loverboyproblematiek en eergerelateerd geweld
  • Forensische problematiek en jeugddelinquentie
  • Diagnostiek
  • KOPP-problematiek

Staat jouw expertise er niet tussen? Registreer je dan toch. Het zou zomaar kunnen dat we juist jouw specialistische kennis hard nodig blijken te hebben!

Hoe registreer ik me als expert voor deze pilot?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag onderdeel worden van deze pilot en daarmee van onze dienst Consultatie en Advies? Registreer je dan nu gratis als expert!

Stap 1
Registreer je (als je nog geen account hebt) op NeGG via https://negg.nl/registreren. Daar kies je: 'Ik wil mijn professionele kennis aanbieden' en vul je je gegevens in.

Stap 2
Ga na je registratie naar het menu rechtsboven en kies 'Mijn Diensten' en kies voor 'Nieuwe Dienst'. Kies een unieke naam voor je dienst, bijvoorbeeld je eigen naam en de naam van je dienst: Peter Janssen – Traumaexpert.

Stap 3
Maak je dienst compleet, geef een beschrijving, voeg eventueel links toe naar (sociale) media of andere kanalen.

Stap 4
Bepaal je tarief op voorhand (dus telkens hetzelfde) of bepaal dat per aanvraag. Als je het per aanvraag wilt bepalen, geef dan als bedrag '€ 0,00' in. Op je dienst komt dan te staan 'Op Aanvraag'. Het tarief dat je hier invult, is het tarief dat jij ontvangt. De commissie voor NeGG (in de meeste gevallen 10%) wordt bovenop dit tarief doorberekend aan de klant/opdrachtgever.

Stap 5
Je bent nu klaar! Als we jouw expertise zoeken voor een opdracht, krijg je vanzelf bericht.

Mag ik zelf mijn uurtarief bepalen?

Ja, je mag zelf jouw uurtarief bepalen. Bepaal je tarief op voorhand (dus telkens hetzelfde) of bepaal dat per aanvraag. Als je het per aanvraag wilt bepalen, geef dan als bedrag '€ 0,00' in. Op je dienst komt dan te staan 'Op Aanvraag'. Het tarief dat je invult, is het tarief dat jij ontvangt. Houdt er rekening mee dat 10% van het uurtarief wordt gebruikt als commissie voor NeGG. Pas hierop dus je uurtarief aan!

Let op: Binnen deze pilot hanteren we een maximaal uurtarief zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het maximale tarief voor jouw beroepsgroep kan je opzoeken via de tarievenzoeker.

Hoe krijg ik een opdracht?

Als je, op basis van jouw ingevulde profiel, een match blijkt te zijn met een opdracht, dan krijg je automatisch bericht van ons met de vraag om de opdracht te bekijken. Vind je het een passende opdracht? Dan kan je via het platform reageren. De opdrachtgever kan vervolgens contact met je opnemen. Als jullie samen verder gaan, maken jullie afspraken over de uit te voeren opdracht.

Ben ik verzekerd van een opdracht?

Nee, we kunnen niet garanderen dat je een opdracht krijgt. Hoeveel opdrachten er binnen deze pilot uiteindelijk beschikbaar zullen komen en welke expertise er gezocht wordt, is geheel afhankelijk van de zorgvragen die binnenkomen bij de Regionale Expertteams. Houd het platform (en je mail) dus goed in de gaten. De pilot loopt tot eind 2025 en ook daarna hopen wij natuurlijk dat de consultatie- en adviesvragen binnen blijven komen.

Kan ik me als ervaringsdeskundige ook aanmelden voor deze pilot?

Nee, op dit moment nemen we geen ervaringsdeskundigen mee in onze pool van experts.

Kan ik me ook beschikbaar stellen voor opdrachten die niet van een RET afkomstig zijn?

Jazeker! Als je je registreert als expert bij NeGG voor de functie Consultatie & Advies, mag je reageren op alle opdrachten op het platform waarvoor jij de juiste kennis en kunde in huis hebt.

Welke reiskosten mag ik rekenen?

Je maakt samen met de opdrachtgever afspreken over welke reiskosten je berekend.

Kan ik een andere expert aandragen?

Ja, heel graag zelfs! Heb je een collega, vriend, kennis of familielid die zich heeft gespecialiseerd in een bepaald gebied of onderwerp binnen de jeugdzorg? Vraag hen dan zich ook te registreren. Hoe meer professionals zich registreren, hoe groter onze landelijke pool met beschikbare experts wordt en hoe sneller jongeren de juiste hulp krijgen!

Op deze pagina vind je een aantal infographics, folders en video's die je vrij mag verspreiden binnen je netwerk.