Veelgestelde vragen over Verklarende Analyse

Wanneer mag ik mijn diensten aanbieden?

NeGG werkt met professionals die geregistreerd zijn in het kader van de jeugdwet. Voor het aanbieden van diensten op NeGG is een SKJ-, NIP- of BIG-registratie vereist. Als je als deskundige een dienst wil aanbieden binnen de verklarende analyse dan is het nodig dat je een opleiding hebt gehad bij een van de bekende opleiders (Accare, Bureau PEERS, HAN, SJK etc). Je moet in staat zijn om je in te voegen in een bestaande hulpverleningssituatie en als je rol uitvoeren in een voorbeeldfunctie, waarbij je andere professionals meeneemt in je werk en daar actief bij betrekt.

Hoe maak ik een dienst aan?

Stap 1
Registreer je (als je nog geen account hebt) op NeGG via https://negg.nl/registreren. Daar kies je: 'Ik wil mijn professionele kennis aanbieden' en vul je je gegevens in.

Stap 2
Ga na je registratie naar het menu rechtsboven en kies 'Mijn Diensten' en kies voor 'Nieuwe Dienst'. Kies een unieke naam voor je dienst, bijvoorbeeld je eigen naam de naam van je dienst: Peter Janssen - Verklarende Analyse.

Stap 3
Maak je dienst compleet, geef een beschrijving, voeg eventueel links toe naar (sociale) media of andere kanalen.

Stap 4
Bepaal je tarief op voorhand (dus telkens hetzelfde) of bepaal dat per aanvraag. Als je het per aanvraag wilt bepalen, geef dan als bedrag '€ 0,00' in. Op je dienst komt dan te staan 'Op Aanvraag'.

Het tarief dat je hier invult, is het totaaltarief. De commissie voor NeGG (in de meeste gevallen 10%) wordt hier nog van afgetrokken.

Stap 5
Je bent nu klaar!

Hoe wordt de prijs bepaald?

De prijs wordt bepaald door degene die de dienst aanmaakt. NeGG ontvangt 10% over de totaalfactuur voor het tot stand brengen van de boeking en het online en up to date houden van het platform. De prijs die wordt getoond op het platform, is de totaalprijs. Dus geen verrassingen achteraf!

Hoe werkt het boeken?

Via het onderdeel 'Verklarende Analyse' op NeGG kun je een boeking plaatsen bij een dienst die je aanspreekt. Je kiest dan een dag en tijdstip en kunt nog aanvullende informatie meesturen.

Op het moment dat er een aanvraag wordt gedaan, ontvangt de opdrachtgever de contactgegevens van de opdrachtnemer en andersom. Zo kunnen jullie makkelijk afstemmen. Als alle afspraken zijn gemaakt, maken jullie de boeking compleet via NeGG en verloopt de facturatie vanzelf.

Kom je ergens niet uit? Neem dan contact met ons op via info@negg.nl

Hoe verloopt de betaling?

Nadat een boeking door beide partijen is geaccepteerd, wordt er automatisch een factuur opgesteld en per e-mail verstuurd naar de aanvrager. Nadat de factuur is voldaan, kan de opdrachtnemer een creditfactuur downloaden via NeGG.

Waarom biedt NeGG deze dienst aan?

De Verklarende Analyse is een onderdeel van NeGG bedoelt om het inzetten van de Verklarende Analyse binnen de jeugdhulp een tijdelijke boost te geven. Veel professionals worden opgeleid, maar missen nog ervaring om het toe te passen. In jouw rol ben je een voorbeeld voor andere professionals zodat we het gebruiken van de Verklarende Analyse kunnen versnellen.